30/11/2017
Mamy 3 miejsce!!!
Weronika Nowak i Weronika Litowińska zdobyły 3 miejsce w Dolnośląskim Konkursie Potraw Regionalnych, który odbył się 28 listopada w Zespole Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu. Była to VIII edycja Dolnośląskiego Konkursu Potraw Regionalnych.
Zadaniem uczestników było przygotowanie przystawki na bazie fasoli Jaś oraz dania głównego ze schabu z dzika. Uczennice klasy 4G, Weronika Nowak i Weronika Litowińska przygotowały: hummus po polsku z grzankami i orzechową posypką oraz schab z dzika z kopytkami i sosem borowikowym. Danie było oceniane przez 4 Szefów kuchni : Grzegorz Pomietło z Art Hotel Wrocław, Zbigniew Koźlik z Hotel HP Park Plaza Wrocław, Mariola Monczak z Restaurant&Coctail Bar Pod Papugami oraz Rafał Borys Zamek Topacz Resort&Art SPA.
Potrawy uczennic zdobyły ogromne uznanie Szefów kuchni. Szczególnie przystawka, którą uznali za najlepszą i stawiali za wzór dania innym zespołom. Jurorzy nie mogli się również nachwalić sposobu przygotowania dań. Dziewczyny, jako jedyny zespół, nie popełniły żadnego błędu technicznego.
Rezultatem jest 3 MIEJSCE!!! OGROMNE BRAWA I GRATULACJE!!!!!
Opiekunem uczennic była Jagoda Ambrozik-Haba.