15/06/2015
Egzamin zawodowy
HARMONOGRAM EGZAMINÓW ZAWODOWYCH 2016
Terminy egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe
STARY EGZAMIN ZAWODOWY (dla absolwentów technikum do roku szkolnego 2014/2015)
- Etap pisemny
– 20 czerwca 2016 r. godz. 12.00
- Etap praktyczny
– od 21 do 22 czerwca 2016 roku – dla absolwentów techników
– od 27 czerwca do 4 lipca 2016 roku – dla absolwentów zasadniczych szkół zawodowych
NOWY EGZAMIN ZAWODOWY
SESJA 1: styczeń-luty 2016 r.
- A54 – Przygotowanie materiałów graficznych do procesów drukowania
- Część pisemna – 14.01.2016 r. godz. 10.00
- Część praktyczna
- 01.2016 r. godz. 9.00
- 01.2016 r. godz. 15.00
- 01.2016 r. godz. 9.00
- M20 – Wykonywanie i naprawa elementów maszyn, urządzeń i narzędzi
- Część pisemna – 14.01.2016 r. godz. 10.00
- Część praktyczna
- 01.2016 r. godz. 8.00
- 01.2016 r. godz. 12.00
- T06 – Sporządzanie potraw i napojów
- Część pisemna – 14.01.2016 r. godz. 10.00
- T11 – Planowanie i realizacja usług w recepcji
- Część pisemna –14.01.2016 r. godz. 10.00
- Część praktyczna – 15.01.2016 r. godz. 9.00
- T13 – Planowanie i realizacja imprez i usług
turystycznych- Część pisemna –14.01.2016 r. godz. 10.00
- Część praktyczna – 15.01.2016 r. godz. 9.00
WYKAZ KWALIFIKACJI I ZAWODÓW NA NOWYM EGZAMINIE ZAWODOWYM
SYMBOL KWALIFIKACJI | NAZWA KWALIFIKACJI | SYMBOL CYFROWY ZAWODU | NAZWA ZAWODU |
M.20 | Wykonywanie i naprawa maszyn, urządzeń i narzędzi | 311504 | Technik mechanik |
T.6 | Sporządzanie potraw i napojów | 343404 | Technik żywienia i usług gastronomicznych |
T.11 | Planowanie i realizacja usług w recepcji | 422402 | Technik hotelarstwa |
T.13 | Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych | 422103 | Technik obsługi turystycznej |
WYKAZ ZAWODÓW NA STARYM EGZAMINIE ZAWODOWYM
SYMBOL CYFROWY ZAWODU | NAZWA ZAWODU |
311[20] | Technik mechanik |
341[07] | Technik żywienia i usług gastronomicznych |
341[04] | Technik hotelarstwa |
341[05] | Technik obsługi turystycznej |
WYKAZ MATERIAŁÓW I PRZYBORÓW POMOCNICZYCH
Każdy zdający powinien okazać dowód tożsamości przy wejściu do sali egzaminacyjnej.
Każdy zdający, który posiada opinię lub orzeczenie o potrzebie dostosowania warunków egzaminu powinien złożyć pisemną informację (załącznik 3.1A) wraz z deklaracją.
NOWY EGZAMIN
SYMBOL KWALIFIKACJI | NAZWA KWALIFIKACJI | CZĘŚĆ PISEMNA | CZĘŚĆ PRAKTYCZNA |
M.20 | Wykonywanie i naprawa maszyn, urządzeń i narzędzi | długopis/ pióro z czarnym atramentem,kalkulator prosty | długopis/ pióro z czarnym atramentem,ubranie robocze |
T.6 | Sporządzanie potraw i napojów | długopis/ pióro z czarnym atramentem,kalkulator prosty | długopis/ pióro z czarnym atramentem,ubranie robocze |
T.11 | Planowanie i realizacja usług w recepcji | długopis/ pióro z czarnym atramentem,kalkulator prosty | długopis/ pióro z czarnym atramentem,kalkulator prosty |
T.13 | Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych | długopis/ pióro z czarnym atramentem,kalkulator prosty | długopis/ pióro z czarnym atramentem,kalkulator prosty |
STARY EGZAMIN
NAZWA ZAWODU | ETAP PISEMNY | ETAP PRAKTYCZNY |
Technik mechanik | długopis / pióro z czarnym atramentem | długopis / pióro z czarnym atramentem, kalkulator prosty, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
Technik żywienia i usług gastronomicznych | długopis / pióro z czarnym atramentem | długopis / pióro z czarnym atramentem, kalkulator prosty, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
Technik hotelarstwa | długopis / pióro z czarnym atramentem | długopis / pióro z czarnym atramentem, kalkulator prosty, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
Technik obsługi turystycznej | długopis / pióro z czarnym atramentem | długopis / pióro z czarnym atramentem, kalkulator prosty, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
Do sali egzaminacyjnej nie wolno wnosić żadnych urządzeń telekomunikacyjnych, ani korzystać z nich.